گلوله برفی

  • یوسف مهرداد

چند ماه پیش ایمیلی دریافت کرده بودم با عنوان «۱۳ درس از وارن بافت برای کسب مؤفقیت در کار و زندگی». نمی‌دانستم وارن بافت کیست ولی نکات ذکر شده، برایم جالب و آموزنده بودند. در آخرین روزهای سال گذشته با دوست خوبم، علی، رفته بودیم کتابفروشی که چشمم به کتابی افتاد به نام «گلوگه برفی، شناخت همه جانبه یکی از ثروتمندترین مردان دنیا، وارن بافت» نوشته آلیس شرودر و ترجمه آقایان سهیل نیک‌خواه و شهریار هاشمی طباطبایی. یاد ایمیل افتادم و با خود گفتم این کتاب را می‌خرم و بعد سر فرصت آن را خواهم خواند!

به خانه که رسیدم، چند صفحه از کتاب را خواندم و تصمیم گرفتم در تعطیلات عید بخشهایی از آن را مطالعه کنم و آن را نیز به فهرست کارها اضافه کردم.

رخداد شگفت‌انگیزی رخ داد و در روز چهاردهم سال نو، خواندن کتاب ۴۳۴ صفحه‌ای به پایان رسید. معمولاْ چنین رخدادی کم پیش می‌آید. دلیلش چیزی نبود جز مطالب ارزنده‌ی کتاب درباره سرمایه‌گذاری به همراه ترجمه بسیار فوق‌العاده و روان کتاب که نتیجه‌ی زحمات مترجمان گرامی آن بود. دست‌شان درد نکند.

بخشی از کتاب را انتخاب کرده‌ام که امیدوارم مفید باشد:
وارن بافت:« عده زیادی از من راجع به کارکردن می‌پرسند. نظر من این است که برای کار پیش کسی که بیشتر از همه او را تحسین می‌کنید، بروید. این دیوانگی است که تنها به این بهانه که آنها به رزومه شما به دیده احترام می‌نگرند، جایی مشغول به کار شوید. این کار دقیقاً مثل این است که لذتهای زندگی را برای سنین پیری ذخیره نمایید. آن کاری را که دوست دارید انجام دهید و پیش کسی کار کنید که بیش از همه مورد قبول شماست» صفحه ۳۵۳

چارلی مانگر، دوست و شریک وارن بافت:«شرایط را معکوس کن. همیشه این کار را انجام بده» «همیشه در مواجهه با مشکلات، جریان را برعکس و از یک موقعیت بد، موقعیتی عالی ایجاد کنید. به جای این که دنبال مؤفقیت باشید، لیستی از عادات بدی که موجب شکست شما می‌شود تهیه کنید. عواملی مثل تنبلی، حسادت، خشم، دلسوزی برای خود و حتی ادعاهای واهی برای مقصر نشان دادن دیگران که دلایل اصلی عدم مؤفقیت شماست را لیست کنید، سپس از تک‌تک آنها دوری کنید تا مؤفق شوید.» صفحه ۳۷۹

گزیده:
درس سوم: قراردادهای کاری را طوری انتخاب کنید که انگار دارید دنبال همسر می‌گردید

برچسب‌ها: کتاب

https://bibalan.com/?p=636
یوسف مهرداد

یوسف مهرداد


کانال تلگرام

نظرات (3)

wave
  • شهاب

    ۱۷ فروردین ۱۳۹۲ در ۰۰:۰۰

    درود بر استاد عزیز

    کار بسیار زیبا و هوشمندانه ای کرده اید که از هر پست یک چکیده گذاشته اید و بقیه را به ادامه مطلب ارجاع نموده اید.

    هم این مطلب و مطلب قبلی که برایمان ارسال نمودید، بسیار تاثیر گذار بود، فط نمیدانم چرا آدم بعضی جاها باوجود آنکه این نکته را قویا قبول دارد، کمی دچار تردید میشود ؟

    پاسخ
  • امیر جلیلی فرد

    ۲۱ فروردین ۱۳۹۲ در ۰۰:۰۰

    این هم یک جام دیگه از آب حیات :
    به جای این که دنبال مؤفقیت باشید، لیستی از عادات بدی که موجب شکست شما می‌شود تهیه کنید. عواملی مثل تنبلی، حسادت، خشم، دلسوزی برای خود و حتی ادعاهای واهی برای مقصر نشان دادن دیگران که دلایل اصلی عدم مؤفقیت شماست را لیست کنید، سپس از تک‌تک آنها دوری کنید تا مؤفق شوید.
    نوش جان دوستان

    پاسخ
  • محمد رعیت پیشه

    ۱۴ خرداد ۱۳۹۲ در ۰۰:۰۰
    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای خروج از جستجو کلید ESC را بفشارید