روان‌شناسی پول

  • یوسف مهرداد بی‌بالان

کتاب روان‌شناسی پول: درس‌های ابدی درباره‌ی ثروت، طمع و خوشحالی (The Psychology of Money: Timeless lessons on wealth, greed, and happiness) را به همراه چند تن از دوستان عزیزم خواندم.

مورگان هاوسل در این کتاب، شیوه‌ی تفکر، مدیریت و برخورد افراد با پول را بررسی می‌کند. به جای تاکید بر جنبه‌های فنی و تکنیکال، نویسنده به بررسی جنبه‌های رفتاری و احساسی انسان‌ها می‌پردازد و با کمک گرفتن از مباحث روان‌شناسی، واقعیات تاریخی و تجربیات شخصی تلاش می‌کند نشان دهد که موفقیت مالی بیشتر از آن که به هوش یا دانش فنی انسان‌ها وابسته باشد، به رفتار، رویکردها و ارزش‌های فردی انسان‌ها بر می‌گردد.

در این کتاب شما هیچ نشانه‌ای از راهکارهای حاضر و آماده یا توصیه‌های مالی یا تکنیکی پیدا نمی‌کنید. تجربه‌ی من از خواندن این کتاب، «یادگیری صورت مساله‌های مهم»، «فراگیری ابعاد مساله به ویژه از جنبه‌های روان‌شناختی» و «به چالش کشیده شدن باورها و آموخته‌ها» بود.

اجازه دهید بدون لو دادن مطالب کتاب،‌ چند نمونه را با هم بررسی کنیم.
– در این کتاب توضیح می‌دهد که پول‌داری (rich) با ثروت‌مندی (wealthy) تفاوت دارد و آن چه باید به دنبال آن بود ثروتمندی است!

– جای دیگر کتاب درباره‌ی مفهومی به نام «کافی بودن» (enough) توضیح می‌دهد و تاکید می‌کند که «مقدار کافی بودن» موضوعی است شخصی و بعد توضیح می‌دهد که چگونه می‌توان از این مفهوم برای «آزادی مالی» استفاده کرد.

– در بخش دیگری از کتاب نیز بیان می‌دهد که حواس‌تان به آفت «تو – من» باشد. مشاوران سرمایه‌گذاری اعم از حرفه‌ای یا آماتور وقتی توصیه‌ می‌کنند معمولن شرایط خودشان یا شرایط خاصی را برای سرمایه‌گذار در نظر می‌گیرند. باید مراقب باشید شرایط شما ممکن است با افراد مد نظر مشاوران متفاوت باشد.

کتاب روان‌شناسی پول از آن دسته کتاب‌هایی است که هر چند وقت یک بار باید دوباره آن را خواند. مهم‌تر این که می‌توان برای هر فصل کتاب جلسه‌های بحث و هم‌اندیشی گذاشت که بی‌شک به چالش ختم خواهد شد ;).

سپاسگزار دوستان عزیزم هستم که بانی و بهانه‌ای شدند برای خواندن این کتاب ارزشمند.

گزیده:
انسان‌ها کارهای احمقانه‌ای با پول می‌کنند ولی هیچ انسانی احمق نیست!
مورگان هاوسل – روان‌شناسی پول

https://bibalan.com/?p=4719
یوسف مهرداد بی‌بالان

یوسف مهرداد بی‌بالان


کانال تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای خروج از جستجو کلید ESC را بفشارید